Základní škola pod Svatou Horou, Příbram, tel.: 318 401 151, e-mail: skola@1zs-pb.cz

Search

Vodácké putování žáků 9.A a 9.B

V týdnu od 27. 5. 2024 se žáci 9.A a 9.B zúčastnili čtyřdenního vodáckého pobytu na řece Vltavě. Po příjezdu vlakem jsme si rozebrali veškeré potřebné vybavení – vesty, pádla, lodě – a po krátké instruktáži jsme mohli vyplout na vodu. Během plavby jsme se museli vypořádat nejen s divokými jezy, ale také s nevyzpytatelným počasím, které nás občas pěkně potrápilo.

V méně náročných úsecích řeky jsme měli možnost obdivovat okolní přírodu a krásy historického Českého Krumlova. Pro někoho byly zajímavější části, kde jsme mohli relaxovat a kochat se scenériemi, jiní si užívali vzrušení z vodních bitev, které se staly oblíbenou zábavou. I přes aprílové počasí jsme si pobyt velmi užili. Naučili jsme se základy bezpečné plavby na kanoích, setkali jsme se s mnoha novými výzvami a měli možnost vyzkoušet své schopnosti a odolnost v různých situacích.

Relativně chladné počasí nás zároveň stmelilo při společném zpívání a ohřívání u ohně a hezky jsme tím zakončili předposlední měsíc společného snažení. Celý pobyt byl skvělým zakončením předposledního měsíce našeho společného snažení na základní škole. Byl to nezapomenutelný zážitek, který nám nejen poskytl nové dovednosti a zkušenosti, ale také mnoho krásných vzpomínek, na které budeme dlouho vzpomínat. Děkujeme všem, kteří se na organizaci této akce podíleli.

... Aktuality