Základní škola pod Svatou Horou, Příbram, tel.: 318 401 151, e-mail: skola@1zs-pb.cz

Search

Jiří Zach o předání certifikátu Partnerská škola ČVS naší škole

V poslední době jsme na našich stránkách několikrát vypíchli skutečnost, že jsme na další dva roky obhájili titul Partnerská škola ČVS a informovali jsme o slavnostním udělení certifikátu, který nám předal přímo zakladatel tohoto projektu Jiří Zach – svazový trenér mládeže (chlapců) a někdejší učitel a trenér na naší škole.

Projekt Partnerská škola ČVS vznikl před více než 12 lety za účelem většího sepětí ČVS a základních škol, které ve svém programu pro sportovní vyžití svých žáků a žákyň upřednostňují volejbal. Cílem ČVS je ocenit základní školy, které úzce spolupracují s volejbalovými oddíly, oficiálně uznat a ocenit jejich úlohu v přípravě volejbalové mládeže. Udělením titulu „Partnerská škola ČVS“ uznává ČVS kvalitu tréninkového procesu na základní škole, oceňuje přínos vedení základní školy, ředitele školy, ale i řadových učitelů k rozvoji mládežnického volejbalu a vytváří pro vedení škol možnost se oficiálně prezentovat vůči státním orgánům (vedení města, kraje), sponzorům a v neposlední řadě rodičovské veřejnosti. Partnerská škola ČVS je titul, který prezentuje kvalitu školy v oblasti sportovního vyžití mládeže. Z projektu „Partnerská škola ČVS“ vyplývá, že škola obdrží certifikát (osvědčení) o tom, že na škole probíhá výuka volejbalu v různých formách, které ČVS považuje za kvalitní a hodné ocenění. Titul „Partnerská škola ČVS“ se uděluje na dvouleté období, poté musí škola titul obhajovat v novém přijímacím řízení. (zdroj www.cvf.cz)

Pan Zach se na webu ČVS podělil v článku s názvem „Radost v Příbrami při předání titulu Partnerská škola“ o své dojmy z této slavnostní návštěvy.

Slova p. ředitele plynou a já slyším o pěti hodinách tělocviku v rozvrhu, výborném kolektivu trenérů, o velkém zájmu rodičů o sportovní třídy, ano o sportovní třídy. V hlavě mi probíhají všechny ty roky, kdy jsem ve sportovních třídách trénoval a učil. Trochu vypadávám z role a před očima se mi objeví fotografie a slyším, jak p. ředitel říká, že už jim tělocvičny při čtyřech třídách v ročníku nestačí a že mají připravený projekt nové haly přímo v areálu školy, světe div se… Představitelé zřizovatele dávají jednoznačně najevo, že projekt má šanci a je již zařazen do souhrnu budoucích investic. Nejsem naivní a vím, že cesta k nové hale bude ještě dlouhá, ale již začala.

https://www.cvf.cz/mladez/scm-sps/radost-v-pribrami-pri-predani-titulu-partnerska-skola-27033.html