Základní škola pod Svatou Horou, Příbram, tel.: 318 401 151, e-mail: skola@1zs-pb.cz

Search

Jak se „naše děti“ v Paganelle připletly k reportáži deníku iDNES

Právě dnes vyšla v rámci rubriky Cestování na deníku iDNES reportáž Jaroslava Beránka o italské Paganelle, jejíž součástí se svým způsobem staly také děti z naší školy, pro které tam tou dobou probíhal lyžařský výcvik.

Pokud Vás zajímá, kam a proč se Vaše děti vydávají nebo mohou vydat za lyžováním právě s naší školou, pak Vám reportáž vřele doporučujeme. Spolu s reportérem Vás resortem Paganella Ski, provede bývalý extraligový volejbalista, nyní lyžařský instruktor a organizátor dalších volnočasových aktivit – Filip Gillar.

Během zastávek často slýcháme češtinu. Zrovna teď se u horní stanice lanovky rovnají do řady školáci v reflexních vestách se jménem příbramské základní školy. „To jsou naše děti,“ přitaká Filip Gillar. „Nedávno jsem četl, že se lyžování stává přepychem pro bohaté. Asi to je pravda, ale tato škola má šest set dětí a my z nich naplníme tři turnusy. Shodou okolností je to volejbalová škola, takže k nim mám blízko, s dětmi dokonce pravidelně jezdíme do Trenta na zápasy italské ligy,“ vysvětluje Gillar.

Zdroj: https://www.idnes.cz/cestovani/lyzovani/paganella-ski-andalo-lyzovani-v-italii-italie-reportaz-cima-roda.A240213_150019_lyze_ber