Základní škola pod Svatou Horou, Příbram, tel.: 318 401 151, e-mail: skola@1zs-pb.cz

Search

Pozvánka na přednášku s předním neurologem MUDr. Martinem Stránským

Vážení rodiče, pedagogové, žáci a studenti,

Společnost Waldorfské školy vás srdečně zve na přednášku „Vliv digitálních technologií na lidský mozek“ s naším předním neurologem a současně i primářem na Yaleské univerzitě, MUDr. Martinem Janem Stránským. Přednáška se bude konat ve středu 29. května 2024 od 17:00 hod. ve Waldorfské škole v Příbrami. Vstupenky na přednášku můžete zakoupit v předprodeji Divadla A. Dvořáka Příbram. 

Nové století přináší nejdramatičtější změny pro lidstvo od jeho zrodu. Jedná se o nástup technologie, která vskutku funguje jako dvousečný meč. Technologicko-vědecké pokroky nám sice zlepšují život, jenže proměna do umělé formy komunikace doslova ničí a odbourává klíčové schopnosti mozku učit se a zvládat i základní sociální dovednosti. Stav je takový, že se mozek, převážně u dětí, mění před našima očima. Přijďte si poslechnout vědecky podložené výsledky nejnovějších výzkumů vč. jejich dopadu na naši společnost a civilizaci, předané stručně a srozumitelně naším předním neurologem a MUDr. Martinem Janem Stránským.

MUDr. Martin Jan Stránský, M.D, FACP 

Neurolog a pedagog, primář neurologie na Yaleské univerzitě, zakladatel Polikliniky na Národní a programů výuky, vč. Prague Selective, největší letní program pro studenty medicíny na světě.  Založil a řídí řadu nadací pro podporu žurnalistiky a lidských práv.  Jakožto zastupitel Prahy 1 inicioval a realizoval pomník Milady Horákové ve Sněmovní ulici v Praze.  Je autorem knihy Deník doktora z Mrnic, která obdržela cenu Obce spisovatelů za nejlepší černou komedii roku, ve které popisuje život lékaře v malé obci. Je poradcem ve zdravotnictví politikům a organizacím po celém světě.  Má za sebou četné vystupování ve všech médiích. Jako neurolog se intenzivně věnuje negativnímu efektu technologií na lidský mozek. (viz např. TEDx přednáška: https://www.youtube.com/watch?v=XxJvyWz-LPo)

Na toto téma přednáší po celém světě.

... Aktuality