Základní škola pod Svatou Horou, Příbram, tel.: 318 401 151, e-mail: skola@1zs-pb.cz

Search

Adaptační kurz ve Štědroníně

Šesté třídy naší školy se v druhé polovině září vydaly na adaptační kurz. Cílem kurzu bylo, aby se žáci nových tříd mezi sebou dobře poznali, skamarádili a upevnili třídní kolektivy. Celá náplň kurzu byla tomuto přizpůsobena.

Zpočátku jsme hráli seznamovací hry, dále týmové hry, věnovali jsme se také trochu umění. Každý si z kurzu odvezl krásné, vlastnoručně vyrobené tričko. Ve středu proběhl celodenní pěší výlet do okolí. Na předposlední den dopoledne jsme pro děti připravily hru, inspirovanou knihou Den trifidů, která měla prověřit, jak jednotlivé týmy dokáží spolupracovat. S radostí jsme sledovali, jak si všichni v týmu pomáhali, úspěšně spolupracovali a dokázali se do cíle dostat ještě před limitem.
Povedené a oblíbené byly také večerní programy. Hráli jsme různé hry, soutěžili jsme, došlo samozřejmě i na diskotéku a poslední večer jsme strávili u ohně. Opekli jsme si buřty a za hudebního doprovodu jsme si u táboráku i společně zazpívali. Milým překvapením byl příjezd bývalé  třídní učitelky Anety Šmejkalové.

Celý týden proběhl naprosto hladce, i počasí nám přálo, dobrá nálada nás neopouštěla a celkově jsme si celý společný týden všichni moc užili.
Já děkuji oběma svým kolegyním Huškové a Tomkové,  i slečně Martině Svobodové, která s námi byla na kurzu jako instruktorka, za skvělou spolupráci.

Již nyní se těšíme na další společný výjezd.

Mgr. Lucie Valíčková,
třídní učitelka 6.E a vedoucí kurzu